Com inicia el CIPAC?

La nostra breu història

CIPAC, Centre d'Investigació Pedagògica d'Arts del Circ és un projecte que neix amb la finalitat de crear un centre de treball col·lectiu on tinguin cabuda totes les facetes de formació, recerca i creació en circ.

Un espai per a tothom, un lloc on es fomenti l’auto-ocupació i que es reivindiquin els drets de les treballadores i es vetlli per a les bones pràctiques del sector.

Un espai on engegar i constituir un centre cultural al territori del Maresme, que aporti al teixit social, cultural i cooperatiu, afavorint l'accés a esdeveniments i recursos socioeducatius. 

El projecte ha nascut a finals del 2021 i amb el suport d'una trentena de professionals del circ, la formació i la gestió, s'ha proposat un projecte formatiu i investigatiu que vol ser referent nacional i internacional. Amb treball per comissions, poc a poc a cimentat les seves bases. 

Gràcies a la CACRR, que ens va donar la seva carpa, hem començat a pensar el projecte de CIPAC i ubicar-nos a un terreny a Arenys de Mar. Durant un any vam intentar fer realitat el tenir una carpa propia, amplia i oberta a la comunitat del Maresme; llastimosament no hem pogut. Les trebes administratives i van ser més fortes que les nostres energies. Amb una nova mirada i enfortides per l'avaluació del primer cicle de formació, ens vam donar a la tasca de buscar un nou espai. És així que al 2023, el projecte, en conjunt amb l'escola Encirca't, es trasllada a Llinars del Vallès, a la Casa de Colònies Casa Mogent, on vam començar fa anys el nostre son.  

Avui, us proposem un projecte més clar i enfortit, i sobretot, amb moltes ganes que participeu amb nosaltres. Som-hi!